Начальник районної військової адміністрації Олег ГАПІЧ провів робочу нараду
Кам’янська райдержадміністрація, опубліковано 17 березня 2023 року о 15:16

Вчора провів нараду за участі своїх заступників, керівників окремих підрозділів райдержадміністрації, голови районної ради Максима ЧЕХУТИ, голів територіальних громад району, керівників територіальних представництв центральних органів виконавчої влади та керівників окремих сільськогосподарських підприємств Кам’янського району.

Значну увагу приділили проблемним питанням розвитку та функціонування аграрного сектору Кам’янського району, а також проведенню весняно-польових робот у 2023 році.

Найголовніше – це прямий діалог з аграріями. Були вислухані їхні зауваження та пропозиції щодо поточної діяльності. Керівники відділів райдержадміністрації та сільські, селищні, міські голови вже взяли в роботу питання, які можуть бути вирішені на місці.

Так, враховуючи безпекову ситуацію, спільно з районним управлінням Національної поліції були вироблені механізми щодо пересування сільськогосподарської техніки та перевезення (кочівлі) бджолиних сімей на місця медозбору і запилення рослин.

Роз’яснено порядок бронювання військовозобов’язаних працівників аграрних підприємств та алгоритм визначення сільгосппідприємств, як критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Проблемні питання у роботі аграрного комплексу, що потребують вирішення на обласному рівні, будуть узагальнені та порушені перед обласною військовою адміністрацією.


З головами територіальних громад визначилися з дорогами загального користування, які потребують першочергового ремонту, та у разі надання субвенції на їх ремонт можуть співфінансуватися з місцевих бюджетів.

Також очільникам громад, в яких ще не створені Служби у справах дітей зі статусом юридичної особи публічного права, було встановлено граничні терміни у вирішенні цього питання.

Додатково проаналізували роботу зі створення в територіальних громадах сімей патронатного вихователя.

Заслухали інформацію директора Кам`янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості Костянтина ГУЗЕНКА щодо проведеної роботи з залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

В доповіді керівника районної Держпродспоживслужби Федіра ПОЛЬЩІ було підняте питання з посилення заходів недопущення стихійної торгівлі на території населених пунктів Кам’янського району та запобігання розповсюдження інфекційних захворювань і попереджень занесення збудника дикими тваринами. Вирішили розробити додаткові заходи для вирішення цих питань та скоординувати роботу районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області з місцевими радами.

З приємністю констатую, що всі питання були обговорені відкрито та конструктивно, і всі учасники наради дійшли спільної згоди щодо їх подальших шляхів вирішення.


Начальник районної військової адміністрації

Олег ГАПІЧ

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux